Käesolev on SESSIOONÕPPE (kaugõppe) e-tugi! Kursusele ligipääs on võtmega!

"Keskkonnakaitse ja säästev areng" eesmärgiks on selgitada elus ja eluta looduse toimimise põhilisi seaduspärasusi, säästva arengu ja keskkonnakaitse  põhimõtteid ja nendega arvestamist erialases tegevuses ja igapäevaelus. Vaadeldakse kuidas toimuvad suhted elusa ja eluta looduse osade vahel ning kuidas mõjutab inimtegevus ökosüsteemide toimimist Eestis ja mujal maailmas.  Käsitletakse nii globaalseid kui lokaalseid keskkonnaprobleeme,  nende põhjuseid, tagajärgi, ennetamise võimalusi. Tutvustatakse elurikkuse majanduslikke väärtusi, keskkonnaeetikat, keskkonnaseiret ja keskkonnamõju hindamise põhimõtteid. Otsitakse vastust küsimusele kuidas leida tasakaal elurikkuse hoidmise ja inimese vajaduste rahuldamise vahel. Tuuakse näiteid  erinevatest  ökosüsteemidest ja rahvusvaheliste keskkonnaorganisatsioonide tööst. Õppeaine läbimisel saab üliõpilane alusteadmised looduslike protsesside toimimisest, looduslike protsesside ja inimtegevuse mõjust elurikkusele, inimeste elukeskkonnale.

Õppeaine maht: 3,0 EAP. Sessioonõppes on eestikeelne YTG0060 kohustuslik aine IT süsteemide arenduse (IADB17/17, IADB17/20, IADB17/22) õppekaval. 

Kursuse võtme saab avaloengus.

Päevaõppele (statsionaarsele õppele) on Moodle'is eraldi e-tugi:  "YTG0060 Keskkonnakaitse ja säästev areng (Üllar Rammul. päevaõpe)"

Õppejõud

Üllar Rammul

yllar.rammul@ttu.ee