Majanduspoliitika aine eesmärkideks on: Anda ülevaade majanduspoliitika arenemisest, tutvustades eri koolkondi ja põhiautoreid. Eesti majanduspoliitika analüüs võrdlevas kontekstis, meie paiknemine Euroopas ja maailmas. Kursus arendab lisaks majanduspoliitilistele teadmistele akadeemilist kirjaoskust ning analüüsivõimet.

Õppeaine läbinud üliõpilane: 1) orienteerub peamistes majanduspoliitika teooriates ning teab põhiautoreid ja tektse, 2) valdab korrektselt majanduspoliitika terminoloogiat, 3) on kursis majanduspoliitiliste trendidega ja oskab analüüsida majandusalaseid uudiseid.

Kursus hõlmab aktuaalsete majanduspoliitiliste uudiste jälgimist, analüüsi ning diskussiooni seminaris. Seminarideks valitud lugemispalad laiendavad silmaringi ning aitavad aru saada paradigmade sünnist ning arengust, samuti sellest, miks maailm on kujunenud selliseks kohaks, nagu see hetkel on.

Kursus on kaitstud parooliga. Võtme saamiseks palun pöörduda Marit Rebase (marit.rebane@taltech.ee) või Helery Tasase (helery.tasane@taltech.ee) poole.