Mineraalsete sideainete kursus sisaldab teavet mineraalsete sideainete põhiliste liikide, nende lähtematerjalide, tootmise, nende kasutamise ehituses ja  iseloomulike omaduste ning näitajate kohta. Esitatakse teavet sideaine tootmise protsessidest ja nendest tulenevatest sideaine füüsikalis-keemilistest ja mehaanilistest omadustest. Konspekt koosneb kolmest osast, mis avanevad paremal oma nimetuste all.

Referaat aines koostatakse üliõpilase poolt eelnevalt valitud teemal avaldatud teadusartiklite (2tk) põhjal,

Enne referaadi koostamise alustamist tuleb tutvuda vastavate mõistete, standardite ja neid teemasid käsitleva loengukonspekti osaga.

Referaat peab sisaldama artiklis käsitletud sideaine või sideainebaasilise materjali omaduste uurimuse eesmärki ja kirjeldust, probleemi püstitust,  selle katselise või teoreetilise lahendamise meetodeid ja katsetulemuste kokkuvõtet, kirjandusallikaid ja viiteid nendele kirjandusallikatele. Referaat peaks sisaldama järeldust, mida käsitletud artiklite lugemise tulemusena teada saadi.

Referaadi pikkus mitte enam kui 4 lk. Kui artikkel pärineb paberväljaandest, lisada meilis artikli (te) koopia (d)

Referaadi esitamise tähtaeg 14 õppenädal. R Referaat tuleks Moodle´isse üles laadida. Referaat on arvestatud kui õppejõud on Teile saatnud vastava teate. Juhul kui millegi pärast ei õnnestu referaati Moodle´isse üles laadida võib selle saata meiliaadressile lembi.raado@taltech.ee