Kursus "Ehitusinfo haldamine ja modelleerimine (BIM II) " käsitleb infohaldusprotsessi põhialuseid, mis on vajalikud digitaalse informatsiooni haldamiseks nii hoonete kui infrastruktuuri valdkonnas (edaspidi ehitise elukaar). Selle infohaldusprotsessi üheks väljundiks on infomudel, ehitusinfo mudel laiendab infomudeli mõistet kõikidele ehituselementidele ehk ehitatud varale. BIMi üheks oluliseks komponendiks on digitaalse informatsiooni efektiivsem taaskasutus ning omavaheline koostöö üle terve ehitise elukaare. Antud kursus vaatab lähemalt ehitusprojekti edastamist vastavalt olulisematele BIM standarditele (nt EN ISO 19650).

Kursusel osalemine eeldab baasmodelleerimise oskust, mida käsitleb eeldusaine "Ehitusinfo modelleerimise alused (BIM I)või "Infrastruktuuri modelleerimise (InfraBIM) alused". Kursusel osalemiseks on vaja eelneval kursusel loodud mudeleid, mida siin kursusel kasutatakse lähtematerjalidena. 

Kursus on 100% e-õpe ja seega eeldab aktiivset e-kursusel osalemist (testid, foorumites osalemine, iseseisvad tööd jne). Kursusele on ligipääs külalisena (selle valmimisel sügis 2024), kuid täiemahuliseks kursuse läbimiseks on vajalik õppeaine deklareerida (korraline tudeng ja/või TalTech avatud ülikooli vahendusel). Kursusele registreerumise võtit jagatakse esimeses veebitunnis.

Kursus on 2024. aastal olulises jooksvas uuendamises
 NextGenerationEU vahendite toel (uuendamine toimub osaliselt ka õppesemestril ehk sügis 2024). Seetõttu korrastatakse nii õpiväljundeid kui ka kursuste läbimise põhimõtteid, mis on leitavad "01 - Sissejuhatus" moodulist.