Kursus annab süstemaatilise ülevaate valkude struktuuri hierarhiast ja struktuuri seosest bioloogilise funktsiooniga. Kursuse ülesehituses lähtutakse printsiibist lintsamalt keerulisemale ja korratakse varasemate biokeemiaalaste kursuste käigus omandatud põhiteadmisi detailsemal kujul. Kusruse sisu: Aminohapped - struktuur ja keemilised omadused. Peptiidside, struktuur, termodünaamiline ja kineetiline stabiilsus. Peptiidide keemiline süntees ja sekveneerimine. Peptiidahela konformatsioon. Dieedrilised nurgad, Ramachandrani kaart. Valkude kokkupakkimine (folding) ja denaturatsioon. Mittekovalentsete füüsikalis-keemiliste interaktsioonide roll valkude struktureerumises.  Valkude struktureerumine in vivo - molekulaarsed šaperoonid, PDI, PI.  Valkude posttranslatoorne ja keemiline modifitseerimine.  Valkude glükosüleerimine. Meetodid biopolümeeride ruumilise struktuuri määramiseks: röntgenkiirte difraktsioon, NMR, elektronmikroskoopia. Valkude struktuuri hierarhia, supersekundaarstruktuur ja domeenide struktuurne klassifikatsioon. Valkude struktuuri dünaamika. Transkriptsioonifaktorite struktuur ja toimemehhanismid. Valk–valk ja valk-nukleiinhape interaktsioonid, molekulaarse äratundmise põhimõtted. Membraanvalkude struktuuri uurimise metoodikad. Oluliste membraanvalkude struktuur ja funktsioneerimine. Valgustruktuuride visualiseerimine ja võrdlemine. Kursusele iseregistreerimise võti: "valk"