Kursus koosneb kolmest osast: kujutavast geomeetriast, ehitusjoonisest ja arvutigraafikast.  Kursuse eesmärgiks on anda teoreetilised alused jooniste valmistamiseks ja lugemiseks, arendada ruumikujutlusvõimet ja õpetada vajalikke oskusi jooniste korrektseks vormistamiseks. Kursuse võtit jagab õppejõud tunnis.

Kujutava geomeetria kursusel käsitlevad teemad: kolmemõõtmelistest ruumilistest esemetest kahemõõtmeliste kujutiste tuletamine tasandil ja ruumigeomeetriliste ülesannete lahendamine kujutiste abil. Kui geomeetria muudes harudes (planimeetrias, stereomeetrias, analüütilises geomeetrias jm) rakendatakse ülesannete lahendamisel põhiliselt arvutuslikke meetodeid, siis kujutavas geomeetrias lahendatakse kõik ülesanded graafiliselt. Seetõttu on kujutavas geomeetrias joonisel eriline tähendus, sest kogu ülesande lahenduskäik ja resultaat esitatakse kujutiste arendamise kaudu otse joonise peal.

Ehitusjoonise kursuse teemad:
Üldnõuded joonise vormistamisel — formaat, kirjanurk, mõõtkava, joonte liigid, normkiri, lõikepindade leppemärgistamine lõigetel. Elamu arhitektuurijoonise vormistamine. Plaan. Trepid. Sanitaartehnikaseadmed. Lõige. Fassaad. Hoone konstruktiivsed sõlmed. Vaated, lõiked, ristlõiked. Jooniste mõõtmestamine. Keermete kujutamine ja tähistamine. Poltliited. Eskiisimise nõuded. Koostejoonise vormistamine. Ehitusjoonise vormistusnõuded. Metallkonstruktsioonid. Profiilteraste liigid, nende positsioneerimine. Erinevate keevisõmbluste tähistamine metallkonstruktsiooni joonisel. Needitud metallkonstruktsioonid. Neetide tüübid ja nende tähistus. Puitkonstruktsiooni joonis. Metallist ühenduselementide leppeline kujutamine ja positsioneerimine. Tükitabelite vormistamine. Armeeritud betoonkonstruktsioonid.

Arvutigraafika kursuse teemad:
CAD tarkvara. Käsusüsteem. Koordinaatsüsteem. Graafilised objektid. Põhilised redigeerimisvõtted. Värvid, joonetüübid. Mõõtmestamise üldpõhimõtted. Kihtide moodustamine ja kasutamine. Plokkide moodustamine ja kasutamine. Plokkide atribuudid. Joonise plottimine. CAD kui kolmemõõtmeliste objektide modelleerimisvahend. Ülevaade võrkpindadest ja solid objektidest. Võrkpindade moodustamise meetodid, võrkpindade omadused. Solid objektide moodustamise meetodid, solid objektide omadused. Võrk- ja solid objektide redigeerimine. Kasutaja koordinaatsüsteemid. Mudeli- ja paberiruum ja nende kasutamine. Visualiseerimine, materjalid, valgus.