Käesolev e-kursus on mõeldud kasutamiseks TalTech Virumaa Kolledži üliõpilastele. Võti kursusele registreerumiseks antakse esimeses loengus.

Õppeaine eesmärgid: Erialaste teadmiste rakendamine töökeskkonnas: inseneri, tehnoloogi või teadlase-uurija töö spetsiifika tundmaõppimine.

Õppeaine lühikirjeldus: Praktika kestvus on neli nädalat. Praktika toimub kas: 1) kütusetööstuse ettevõttes; 2) mõne muu ettevõtte kütuse töötlemise või käitlemisega seotud allüksuses; 3) või kütuste uurimistega tegelevas teaduslaboris. Praktika tuleb sooritada praktikandi iseseisva tööna talle sobivas kohas ja sobival ajal enne õpingute lõpetamist. Reeglina valivad praktikakoha ja aja üliõpilased ning kooskõlastavad selle praktika kuraatoriga. Praktika ülesanded peavad olema kooskõlas õpiväljunditega. Praktika kuraator annab nõu, kooskõlastab ja arvestab praktika. Põhimõtteliselt toimub töö üliõpilastega nii ülikoolis kui ka praktikakohas individuaalselt. Pärast praktika lõppemist koostab üliõpilane aruande, mis on kokkuvõtteks praktikandi tegevuse kohta ettevõttes, ning esitab lühiettekande praktikaseminaril.