Kursusel käsitletavad teemad: kujutava geomeetria sisu ja eesmärk. Projekteerimine, projektsioonide liigid. Monge'i meetod. Punkti, sirge ja tasapinna käsitlus Monge`i meetodil. Lisaprojektsioonide tuletamine ja kasutamine. Hulktahukad. Kõverjooned ja kõverpinnad. Kõverpindade lõikumised. Kõverpindade laotused. Aksonomeetria meetod. Aksonomeetria liigid. Aksonomeetria põhiteoreem. Seos moondetegurite vahel. Teljestiku ristprojektsiooni tuletamine. 

Punkti, sirge, tasandi, pöördkoonuse ja topograafiliste pindade kujutamine kvooditud ristprojektsioonis. Pindade lõikumine. Kallete graafik, kaldekoonus. Katused ja muldrajatised. Profiil. Perspektiivi tuletamise põhilised meetodid. Objekti oma- ja heitevarju konstrueerimine paralleelvalgusel. Varjud kaksvaatel, aksonomeetrias ja perspektiivis. 

Arvutigraafika 2D osas omandatakse CAD tarkvara kasutamise praktilised oskused kahemõõtmeliste jooniste koostamiseks ja redigeerimiseks. AutoCAD tarkvara. Käsusüsteem. Koordinaatsüsteem, absoluutsed ja suhtelised koordinaadid. Graafilised objektid. Põhilised redigeerimisvõtted. Värvid, joonetüübid. Mõõtmestamise üldpõhimõtted. Kihtide ja plokkide moodustamine ja kasutamine. Plokkide atribuudid. Joonise vormistamine ja printimine.

Kursusele ligipääs on võtmega. Võtit jagab õppejõud kontakttundides.

Kursuse läbiviijad: 

    • Aurika Nõmm – aurika.nomm@taltech.ee 
    • Mark Kovalenko – mark.kovalenko@taltech.ee