Elektriline vastasmõju on üks neljast fundamentaalsest jõust Universumis. Ainsana neist neljast on elektromagnetismi puhul olemas ka viimast täielikult kirjeldav teooria - šoti matemaatiku James Clerk Maxwell’i kuulsad võrrandid.  Matemaatiline kirjeldus on tuletatud katseliselt kindlaks tehtud seaduspärasuste alusel. Viimastest võib näiteks mainida keskkooli füüsikatundidest tuttavad Coulombi, Biot-Savart’I ja Faraday seadused.

Kuna kogu tänapäevane elektroonika ja arvutus- ning sidetehnika töötavad just elektromagnetnähtustele tuginedes, siis on viimast kirjeldavate seaduspärade tundmine insenerile ilmselgelt vajalik.

Elektromagnetväljatehnika aine raames vaatame elektri- ja magnetvälju kirjeldavaid seaduseid ja seda, kuidas nendest lähtudes saab kirjeldada  elektromagnetväljade teket ning levimist erinevates keskkondades. Praktiliste rakendustena kirjeldame raadiolainete kiirgumist lihtsast antennist vaatleme ülekandeliinide ja lainejuhtide omadusi ning peamisi parameetreid.  

Kursust loetakse iga õppeaasta sügissemestril algusega septembris. Kursuse materjalid on kättesaadavad ka külaliskasutajale väljaspoolt ülikooli.