NTS1712 Betoonkonstruktsioonid II peamine eesmärk on tutvustada:

  • Betoonkonstruktsioonide kasutuspiirseisundeid ja nende arvutamist.
  • Pingebetoonkonstruktsioone ja nende arvutamist: Pingebetooni olemus. Eelpingestamise põhimõtted ja tehnoloogiad. Järeltõmmatud armatuuriga konstruktsioonid. Betoon ja armatuurteras (põhikarakteristikud). Arvutusalused: eelpingestusjõud. Eelpingekaod. Pingearmatuuri ankurdus. Sobiva eelpingestusjõu määramine. Magnel’i diagramm.
  • Monoliitseid betoonkonstruktsioone: Vundamendid, liigid/tüübid: Madalvundamendid ja vaivundamendid. Plaatrostvärk ja talarostvärk. Tugiseinad: massiivsed ja kerged tugiseinad. Reservuaarid: Silindrilise ja ristkülikulise põhiplaaniga reservuaarid.
  • Monteeritavaid betoonkonstruksioone: Eelised/puudused/võimalused. Projekteerimise põhimõtted. Konstruktsiivsed põhisüsteemid hoonetel. Konstruktsioonide stabiilsus: Jäigastamata (sidemeteta) ja jäigastatud (sidemetega) ehitussüsteemid. Konstruktsioonide sõlmed, sõlmede liigid. Sissebetoneerimine ja erinevad liited. Raamid ja karkassisüsteemid, liigid/tüübid. Elemendid. Postid, talad, vahe- ja katuslaed: paneelide tüübid. Tüüpsõlmed. Lae ühendussõlmed. Kandvate seintega hoonekonstruktsioonid. Monteeritavad välisseinad ja betooni viimistlusvõimalused.