Tänasel päeval on ehitusinfo modelleerimine muutunud üha populaarsemaks nii arhitektide, inseneride kui peatöötvõtjate seas. Põhjus selleks on ilmne. Nimelt on globaalsed trendid viinud selleni, et projektid muutuvad üha keerukamateks, samas kui tehnoloogia võidukäik aitab erivaldkondade professionaalidel töötada tulemuslikumalt ning tõhusamalt. Just siin tulebki mängu ehitusinfo modelleerimine (ingl building information modelling ehk lühendatult: BIM). BIM on intelligentne, mudelil baseeruv protsess, mis liidab arhitektuuri-inseneeria-ehituse valdkonna professionaale viisil, et nad saaksid efektiivsemalt projekteerida, ehitada ning teostada hoonete, infrastruktuuri korrashoidu. 

Mini e-kursused "BIMi baasteadmised" käsitlevad BIMi mõistet ning selle tänaseid rakendusvõimalusi lähtuvalt ehitise elukaares osalevast rollist, osalejast. Need mini e-kursused on ennekõike suunatud esmatutvujale, kes alles on tegemas esmaseid samme BIMi kasutusele võtuks oma tänastes tööprotsessides, kuid kindlasti leiab uut ja huvitavad ka see, kes täna juba on BIMi põhiseid projekte ellu viinud. 

Antud kursus on välja töötatud lähtuvalt "OSKA ülevaade valdkonnaspetsiifiliste IKT-oskuste vajadusest" uuringust. Tegemist on e-õppe kursustega, mis kaasavad 7 alamkursust, millele registreerutakse eraldiseisvalt vastavalt täiendõppe soovile. Lisainfo: https://taltech.ee/kursused