Eesmärk: Kursuse eesmärgiks on võimaldada meditsiinitehnika ja meditsiinifüüsika magistriõppe üliõpilastele süvendatult või laiendatult tutvuda valitud aktuaalsete biomeditsiinitehnika ja meditsiinifüüsika küsimustega ning tutvustada kaaslastele oma magistritööde ülesandeid, probleeme ja lahendusi.

Õpiväljundid: Kursuse läbinud omavad avaliku ettekande ettevalmistamise ja esitamise ning diskussiooni kogemust. Iga konkreetse ettekande ettevalmistamine või kuulamine annab teadmisi vastavais küsimustes.

Sisu: Kursus on meditsiinitehnika ja meditsiinifüüsika magistriõppe seminar, milles käsitletakse selle eriala aktuaalseid probleeme, nt biomeditsiiniliste signaalide analüüs, kujutise saamine ja kujutise töötlus meditsiinis, kiirgusdoosid ja kiirguskaitse, kvaliteet radioloogias, meditsiiniinformaatika ja vastavad standardid, kliinilise meditsiini tehnika, telemeditsiin, füsioloogilised mõõtmised, biopotentsiaalid, optilised sensorid jms. Konkreetsete probleemide valik muutub aastati. Üliõpilased tutvuvad probleemidega seminarikursuse raames või magistritööd tehes ning esitavad ülevaatlikke ettekandeid teadusuuringutest kaasaegsel tasemel ja diskuteerivad neid ettekandeid.