Õppeaine eesmärgid:
Süviti tutvumine arengubioloogia erinevate aspektidega ja närvisüsteemi haiguste molekulaarsete, rakuliste ja geneetiliste alustega.

Õppeaine õpiväljundid:
ARENGUBIOLOOGIA OSA: üliõpilased tutvuvad süviti põhiliste arengubioloogia molekulaar- ja rakubioloogiliste aspektidega kasutades selleks teadmisi avaldatud ülevaate- ja spetsiaalartiklitest ja nende konteksti tutvustavatest lühiloengutest. Käsitletakse järgmisi peamisi teemasid: evolutsiooniline arengubioloogia, regeneratsioon, tüvirakubioloogia ja regeneratiivmeditsiin, organogenees (rõhuasetusega neuroarengubioloogial ehk kesk- ja piirdenärvisüsteemi arengul), uusimad arengubioloogia meetodid (sh üheraku- ja süsteemibioloogilise tasandi meetodid). Tudengid osalevad seminaride jooksul aktiivselt debatis, kus analüüsitakse õppejõu poolt tutvustatud teaduspublikatsioone.

NEUROBIOLOOGIA OSA: käsitletakse erinevate närvisüsteemi haiguste molekulaarseid ja geneetilisi aluseid. Alzheimeri tõbi. Parkinsoni tõbi. Huntingtoni tõbi ja teised trinukleotiidhaigused. Narkosõltuvus. Alkoholi- ja nikotiinisõltuvus. Meeleolu- ja ärevushäired. Skisofreenia. Ioonkanalitega seotud haigused. Epilepsia. Sclerosis multiplex. Insult. Närvisüsteemi traumad. Neuromuskulaarsed haigused. Amüotroofiline lateraalskleroos. Perifeersed neuropaatiad. Kesknärvisüsteemi kasvajad. Perifeerse närvisüsteemi kasvajad. Unehäired. Nägemine ja silmahaigused. Kuulmishäired ja kurtus. iklites kasutatud meetoditest.

Õppeaine sisu lühikirjeldus:
Üliõpilane saab aru loengute ja seminaride käigus käsitletud erinevatest arengubioloogia aspektidest ja närvisüsteemi haiguste molekulaarsetest ja geneetilistest alustest ja on saanud aru  kursuse raames analüüsitud artiklites kasutatud meetoditest.