Hoonete energiasimulatsioon on aine, kus tudeng saab ülevaate hoone ja selle süsteemide modelleerimise põhitõdedest, võimalustest ning piirangutest. Eesmärk on tutvustada peamisi töövõtteid eri tüüpi hoonete modelleerimiseks ning energiatarbe ja sisekliima parameetrite simuleerimiseks ning analüüsiks IDA Indoor Climate and Energy (IDA-ICE) tarkvara abil. 
Õpiväljundid: Õppeaine edukal läbimisel oskab tudeng modelleerida eri tüüpi hooneid ja teha hoonete energiasimulatsioone, suudab analüüsida ja hinnata simulatsiooni tulemusi ning modelleerimise parameetrite ja lihtsustuste mõju simulatsiooni tulemustele. 
Ülesehitus: Kursus põhineb iseseisval õppel videoloengute abiga, juhendatud praktilistel harjutustel klassiruumis, kodutöödel ja iseseisval kursusetööl.

Õppetöö toimub arvutiklassis, kus on võimalik kasutada ülikooli arvutit ja tarkvara. Kodutööde ja kursusetööde jaoks on soovituslik kasutada isiklikku või tööarvutit, kuhu saab installida IDA-ICE tarkvara (täpsemalt esimeses kontaktõppetunnis). Kui sellist võimalust pole, siis palume kontakteeruda õppejõuga ning leiame lahenduse.