Kursus "Mõõtmised füsioloogias" käsitleb füsioloogiliste parameetrite mõõtmistega seotud parameetreid ja meetodeid. Samuti annab aine oskused kliiniliste mõõtetulemuste statistilisest esitamisest ja vigade hindamisest. Aine hõlmab erinevaid meditsiinitehnika seadmeid ja mõõtemeetodeid hingamise, veregaaside, verevoolu mõõtmiseks ning biovedelike biokeemiliste analüüside tehnoloogiaid. Aines käsitletavad teemad on aluseks intensiivravis ja bioloogilise keemia laboris kasutatavate seadmete mõistmiseks, mis on eelduseks kvaliteetse meditsiinilise diagnostikaks ja raviks.

Antud e-kursus annab ülevaate kursusest, tutvustab kuruse ajakava ja mahtu (fail “Sissejuhatus kursusesse), sisaldab õpijuhist, loengute ja laboratoorsete tööde materjale, koduseid ülesandeid ning näidisteste.

e-kursus toetab aine "Mõõtmised füsioloogias" kontaktõpet, kuid on kasutatav ka iseseisvalt, kuna kursusel on ligipääs külalisena. Ligipääs külalisena tähendab, et kõik kursuse materjalid on küll kättesaadavad, kuid puudub võimalus osaleda näiteks foorumites ja/või sooritada näidisteste.