Õppeaine "Veetorustikud ja modelleerimine" käsitleb tänaseid tehnoloogilisi lahendusi veemajanduses, mis said alguse juba ca 3'500 aastat tagasi, kui kreetalased konstrueerisid esimese, torustikul põhineva veeedastussüsteemi. Tänasel päeval omab veetorustike modelleerimine üha kriitilisemat tähtsust nii disainis, opereerimises kui ka turvalisusega seotud küsimustes. Kaasaegsed, mudelitel põhinevad, tehnoloogiad võimaldavad saavutada eesmärke senisest tõhusamalt kui eales varem.

"Veetorustikud ja modelleerimine" on ennekõike praktiline aine, mille üks olulisemaid väljundeid on oskus ise midagi teha (näiteülesanded, reaalne projekt) ja seda läbi kaasaegse tehnoloogia, mis on hädavajalik nimetatud vallas töötamiseks (veevõrgu projekteerija, modelleerija, opereerija). Kursust viiakse läbi 100% e-õppena, mis tähendab seda, et tegemist on ka hea täiendõppe kursusega väljaspool ülikooli olevatele huvilistele (projekteerimisfirma, veevõrgu ettevõtted).

Veebipõhiselt on kursus ligipääsetav ka külalisena (ei eelda registreerumist), kuid täielikuks ligipääsuks ning õppeprotsessis osalemiseks (foorumis osalemine, kodutööde esitus jne) on vajalik õppeaine deklareerida ning registreeruda kursusele õppejõu poolt antud võtmega (edastatakse esimeses kontakttunnis).