1. Teadusartiklid raamatukogu otsinguportaalis Primo

1.2. Artikli otsing teema järgi

Näiteks:

Leia üks artikkel mõnest ingliskeelsest eelretsenseeritud teadusajakirjast teemal „Ühistranspordi areng Euroopas viimase kümne aasta jooksul“.
Mida tähendab eelretsenseeritud? Vt Teadusajakirja tunnused. Link

  1. Alusta raamatukogu veebilehelt, leia raamatukogu otsinguportaal Primo.
  2. Primosse on koondatud raamatukogu ostetud teaduskirjanduse andmebaasid, mis sisaldavad ajakirju, artikleid, raamatuid, konverentsimaterjale jt teavikuid. Otsing toimub kõigis andmebaasides korraga.
  3. Täpsemate tulemuste saamiseks vali liitotsing/Advanced search, mis võimaldab otsitulemusi piirata teaviku laadiilmumisaja, keele jt tunnuste alusel.
  4. Mõtle läbi oma teemat iseloomustavad otsisõnad (inglise keeles), kasuta näiteks public transport.
  5. Täida otsiväljad: rippmenüüst vali Subject (teema), kuhu sisesta jutumärkides „public transport“. Jutumärgid on vajalikud siis, kui tahad, et otsitulemused sisaldaksid täpset fraasi.
  6. Seo operaatoriga AND veel teinegi Subject väli, kuhu sisesta Europe.
  7. Operaatoriga NOT saad välistada vastustes raudteetransporti sisaldavad artiklid, sisesta „railway transport“.
  8. Vali teaviku laadiks artiklid Articles (rippmenüüst Material Type), keel English ja ilmumisaeg Last 10 years.
    Vajuta otsi.

  9. Otsitulemustes näed artikleid, mis on järjestatud relevantsuse järgi. Ära unusta otsitulemusi piirata üksnes eelretsenseeritud ajakirjadele ja täistekstidele. 


  10. Vali tulemustest välja huvipakkuv artikkel, näiteks  

  11. Kliki täisteksti lingil. Artikkel avaneb ajakirjas Research in Transport Economics, mida annab välja rahvusvaheliselt tuntud kõrge kvaliteediga kirjastus Elsevier. 

Eelpool nägid, et ajakiri on eelretsenseeritav. Artikli alguses on sisukokkuvõte, artikli lõpust leiad kasutatud allikate loetelu – need on teadusartikli olulised tunnused.

Oledki leidnud artikli, mis vastab ülesandes püstitatud nõudmistele. Nüüd on vaja koostada viide kasutatud allikate loetellu

Millist viitamisstiili pead oma töös kasutama, küsi oma juhendajalt või vaata teaduskonna veebist. Väga hea juhendi leiad majandusteaduskonna veebist.

Raamatukogu otsinguportaalis Primo saad valida erinevaid viitamisstiile, vt otsitulemuste lehel ikooni Citation alt.   



IEEE stiil

[1] D. van de Velde, “Market initiative regimes in public transport in Europe: Recent developments,” Research in Transportation Economics, vol. 48, pp. 33–40, 2014, doi: 10.1016/j.retrec.2014.09.029.

APA stiil

Van de Velde, D. (2014). Market initiative regimes in public transport in Europe: Recent developments. Research in Transportation Economics, 48, 33-40. doi: 10.1016/j.retrec.2014.09.029.

Kuidas moodustada viitekirjeid viidete haldur 
Zotero abil, vaata juhendit