Probleem põrandküttega ning radiaatoritega

Probleem põrandküttega ning radiaatoritega

Sten Marc Teresk
Vastuste arv 1

Põrandküttega on probleemiks vooluhulgad. Nimelt FloorHeat_Point annab nii pealevoolule kui tagasivoolule väärtuse l/s, kuid kollektorini see välja ei jõua, l/s kaovad ära vahetult enne kollektorit, kus torud keeravad kollektorisse. Kui sealt ühendan lahti ning panen uuesti trim käsuga kokku, siis kaob ära l/s ka FloorHeat_Pointi juurest ning kui uuesti sealt lahti ühendan ja liidan, siis olen alguses tagasi ehk l/s ei jõua kollektorini. Huvitav on see, et see pole kõikide kontuuridega vaid osaliselt.

Radiaatorid: Esiteks ei näita mul radiaatorit pannes Supply system ega Return System, selliselt nagu see on videos, mille kohta käib järgnev foto:

Samas on mul System Type Manageril need nagu märgitud või peab veel kuskil mingi sammu tegema selleks?

Teine küsimus: Pannes radiaatori paika tuleb see mul sellisena: ventiil on täitsa suvalises kohas.

Vastuses Sten Marc Teresk

Re: Probleem põrandküttega ning radiaatoritega

Sofia Vasman
Põrandküte: Kas peavool ja tagasivool on ühendatud PV ja TV ühenduspunktidega kollektoris? Kas torustikus ei ole katkestusi? Kas kollektorid pole juhuslikult peegeldatud?

Radiaatorid: Elemendi lisamisel piisab tavaliselt sellest, kui valid ainult süsteemi tüübi. Elemendi torustikuga ühendamisel võtab element süsteemi nime vastavast torustikust automaatselt. System abbreviation (mis on system type manageris) ja system name ei ole samad asjad. Süsteemi nimi on see, mis läheb näiteks tägi infosse või kuvatakse joonisel. Mõlemad võivad olla kasutusel ka filtrites.

scrn

Ventiil: Kas tegemist on altühendusega radiaatoriga? Kui ühendad selle torustikuga, kas ventiili tingmärgi asukoht jääb samaks? Ventiili tingmärki saab vajadusel nihutada. Selleks klõpsa ventiili elemendil kaks korda, seejärel ava Project Browseris Floor Plans – Ref. Level. Vali ventiili tingmärk ja nihuta see soovitud asukohta. Seejärel vali ülevalt menüüst Family Editor ja Load into Project and Close.