Ülevaade

Õppeaine "Arvutuskeemia" tutvustab esimese aasta magistrantidele meetodeid ja võtteid, mida tänapäeval kasutavad nii teoreetikud kui ka keemikud-praktikud modelleerimaks keemilisi protsesse ja nähtusi arvutil. Kursuse fookus on pööratud kvantkeemiale ja sellega seotud meetoditele.

Pearõhk kursuses on praktilisel tegevusel, milles tudengid sooritavad ise arvutusi kaasaegse tarkvara kasutamisega ja analüüsivad saadud tulemusi. Käsitleme optimaalse arvutusmudeli valikut, tulemuste interpreteerimist ja kasutuselolevate mudelite võimaluste piire.

Kursus koosneb seitsmest (video)loengust ja kaheteistkümnest praktikumist, iga praktikum 3 astronoomilist tundi. Loengutel ja esimestes praktikumides tutvume reaktsioonimehhanismide modelleerimisega, seejärel sooritab iga tudeng individuaalse ainetöö. Tehniliste võimaluste ja oskuste olemasolu korral ei pea ainetööd sooritama arvutiklassis, seda võib sooritada ka muudel arvutitel.

Hindamine

Arvestuse saamiseks on tarvis:
1) Osaleda ja kaasa töötada praktikumides. Puudumised on lubatavad ainult mõjuvatel (eelkõige tervislikel või perekondlikel) põhjustel.
2) Sooritada Moodle's iga peatüki järel olev test ettenähtud tähtajaks vähemalt 50% -le võimalikest punktidest. Igal testil on kolm soorituskatset, millest arvesse läheb parim.
3) Sooritada ainetöö, esitada tulemused kirjaliku aruandena ja suulise ettekandena kaastudengite ees. Nii ainetöö sisuline teostus, vormistus kui ka ettekanne peavad olema tasemel, mis saavutab õppejõu heakskiidu.

Ainetöö

Kursuse osana on tarvis sooritada ainetöö, mis seisneb keemilise probleemi lahendamises arvutuskeemia vahendeid kasutades, tulemuste vormistamises ja esitamises kaastudengitele. Töö teostamine toimub praktikumide ajal, esitamine viimase loengu ajal (semestri viimasel nädalal).

Ainetöö loetakse arvestatuks, kui on tehtud asjakohased arvutused, tulemusi korrektselt interpeteeritud, need esitatud kirjaliku aruande vormis (PDF) ja esitatud kaastudengitele suulise ettekandena.

Õppejõud

Aine õppejõud on prof. Toomas Tamm.

Kontakteerumiseks saatke teade Moodle kaudu või postitage küsimus üldfoorumisse.

Last modified: Friday, 14 January 2022, 11:41 AM