Eesmärk: õpime elektroonikat väga praktilises võtmes. Tutvume põhiliste komponentidega. Õpime skeeme kokku jootma ja tööle rakendama. Kasutame skeemijoonestuspaketti „Eagle“ (vabavaralist versiooni). Tutvume Ohmi seaduse praktilise rakendamisega.
Õpime kasutama ka mõõteriistu: tester, ostsilloskoop jne. Kindlasti õpime teadma, mis otsast jootekolbi tuleb käes hoida (ühest eksimusest piisab mõistmiseks... J  ).

Tutvume rikkis elektroonikaseadmete parandamise üldiste võtetega. Proovime neid rakendada ka reaalselt rikkis asjade peal.

Lisaks: joonistame 2…3 skeemi trükkplaadi, söövitame ja puurime plaadi (või tellime PCB-firmalt) ning ajame tööle.

Iga töö (skeem, layout) tuleb vormistada Eagle formaadis (sobib ka mõni muu skeemiprogramm). Printima ei pea, piisab failist.

Töö loen kaitstuks kui failid olemas ja, mis peamine, tööst aru saadud.  Skeem peab reaalselt töötama!

Kaitsta võib kohe praktikumi lõpus, kui selleks aega jääb. Võib ka järgmises praktikumis või mingil muul ajal kokkuleppel juhendajaga.

Juhendajalt võib alati küsida, kui midagi selgusetuks jääb – selleks ma olengi et Teile elektroonikat veidi tutvustada.

Igasugused oma elektroonikaprojektid on teretulnud, neid võib teha siin ja järgmistes praktikumides minu poolt pakutud tööde asemel. Juhendaja annab nõu, kui head ideed ise kohe skeemiks joonistada ei oska.

Juhendajalt võib konsultatsiooni küsida tööpäeviti kella 13.00-st kuni umbes 18.00-ni. Olen ruumis U02B-114, lauatelefon: 620-3004. E-postile võib samuti küsimusi saata, aadress on: veljo.sinivee@ttu.ee. Elektroonikaalast konsultatsiooni võib küsida nii praktikumi asjus kui ka oma elektroonikaprojekti tarbeks. Kui oskan, siis vastan.

Juhendaja kodulehelt võib leida ka mõne skeemikirjelduse, ehk on kasuks. Kõik seal kirjeldatu on vabaks kasutamiseks. Lehe aadress: http://parsek.yf.ttu.ee/~felc