Kursusele registreerimise sätted

Lugupeetud Tallinna Tehnikaülikooli tudeng!

Nagu ka teistes valdkondades, siis ka energiasektorit iseloomustavad tegurid on energia nõudlus ja pakkumine. Sellepärast on iseloomulik, et energiatarnijatel ja -tarbijatel on tarvis energiat kas osta või müüa. Tänapäeval on võimalik füüsiliselt kaubelda kõigi energiaallikate nn "toodetega": elekter, gaas, nafta, kivisüsi, põlevkivi ja süsihappegaasi emissioonid. Neid nn "toodetega" saab füüsiliselt kaubelda näiteks olukorras, kui keegi müüb või ostab elektrienergiat elektribörsil, mis tarnitakse seejärel mingil kokkulepitud kuupäeval.

Energiakaubandus on olnud tohutus arengus viimastel aegadel. Tekkinud on nii positiivne konkurents kui ka sobivad energiatehnoloogia platvormid. Paljud ettevõtted on keskendunud strateegiate väljatöötamisele, et nad saaksid turgudel efektiivselt osaleda. Ka kodutarbijad on täna elektriturul loomulikud turuosalised.

EES5140 Kütuse- ja energiaturud peamine eesmärk on anda ülevaade kütuse- ja energiaturgude ulatusest. Aidata mõista kütuse- ja energiakaubanduse toimimismehhanisme, nendega seotud regulatsioone ning mõju ühiskonna ressursisäästlikule tervikarengule.

Kui soovid rohkem teada kütuse- ja energiaturgude kohta, siis käesolev õppeaine on just sinule!

Iseregistreerumine (Õppija)
Iseregistreerumine (Õppija)