Kursusele registreerimise sätted

E-kursuse põhiteemad: aatomid. Keemiliste elementide perioodilisuse süsteem. Keemiline side. Molekulide kuju. Gaaside omadused. Vedelikud ja tahkised. Termodünaamika alused. Füüsikaline ja keemiline tasakaal. Keemilise kineetika alused. Lahused, lahuste kontsentratsioon ja omadused. Elektrolüütide lahused. Happed ja alused. Elektrokeemia põhimõisted.
Harjutused. Arvutused aine hulga, massi ja gaasi ruumala seoste abil; arvutused reaktsioonivõrrandite alusel, arvestades saagist, kadu, lisandeid, ülehulka; erinevad lahuse kontsentratsiooni väljendusviisid (massiprotsent, molaarne, molaalne ja molaarne ekvivalentne kontsentratsioon) ja nendevahelised seosed; lahuste valmistamise, lahjendamise ning segamisega seotud arvutusülesanded.
Praktikum. Keemialabori sisustus. Tööohutus keemialaboris. Laboritöö protokolli koostamise ja vormistamise nõuded. Laboratoorsete tööde vahendid. Reaktiivid: liigitamine, märgistamine, hoidmine. Tähtsamad laboritehnika võtted: kaalumine, vedelike ruumala mõõtmine, ainete peenestamine, kuumutamine ja jahutamine, filtrimine, tsentrifuugimine, tahkete ainete kuivatamine. Lahuste valmistamine (koos juurdekuuluvate arvestustega). Lahuse kontsentratsiooni määramine tiheduse järgi ja tiitrimise teel. Töö gaasidega, gaasiballoonid. Keemilised eksperimendid õppejõu valikul.

Iseregistreerumine (Õppija/Student)
Iseregistreerumine (Õppija/Student)