Kursus: YKI0021 Keemia alused (2025 sügis), Section: 15. Vedelikud ja tahkised | Moodle

Main course page
  • Keemia alused 2025

    • Keemia alused bänner

    • Kõigist harjutustundidest toimub ülekanne ka Teamsis. Viirushaiguste sümptomitega või lähedaste haiguse korral palun auditooriumisse mitte tulla!

      Ülekanne algab 5-10 minutit enne tunni algust Teamsi meeskonnas "Keemia alused S2025". Ülekanded salvestatakse.


15. Vedelikud ja tahkised

  • 15. Vedelikud ja tahkised

    Tahke ja vedel faas. Molekulide korrapära eri faasides. Viskoossus, pindpinevus, neid mõjutavad molekulaarsed tegurid. Tahkiste klassifikatsioon, eri klasside tüüpilised omadused.

    • Tegevus:

      • Lugege õpikust peatükid 5.6 kuni 5.13 (u. 60 min) ja/või
      • Vaadake loenguvideoid (umbes 36 min).
      • Vaadake ka järgmise teema videost 3:15 kuni 7:50 (süsteemi mõiste ja liigid) - otselink allpool.
      • Tehke märkmeid teemade kohta, mis jäid arusaamatuks. Otsige lisainfot internetist või postitage küsimus foorumisse.
      • Kontrollige õpitu meeldejäämist kordamistestiga siinsamas Moodle's

      Tulemus:
      • Omate ülevaadet korrapärast ja korrapäratusest erinevates faasides
      • Saate aru viskoossusest ja pindpinevusest ning neid mõjutavatest molekulaarsetest suurustest
      • Olete tuttavad tahkiste klassifikatsiooni ja tahke faasi kirjeldamise põhialustega

      Järgnevas harjutustunnis:
      • Kontrollite teadmiste omandamist, õpite neid rakendama füüsikas ja keemias ette tulevates situatsioonides.
    • Harjutustunni "Vedelikud ja tahkised" slaidid. URL
      Saadaval üksnes kui: Tegevus Ligipääsuõiguse saamine on märgitud lõpetatuks
    • Harjutustunni "Vedelikud ja tahkised" slaidid (vastustega) URL
      Saadaval üksnes kui: Tegevus Ligipääsuõiguse saamine on märgitud lõpetatuks