Kursusele registreerimise sätted

Õppeaine eesmärk: Tarkvaratehnika baasteadmiste omandamine. Tarkvaratehnika aine sisuks on terkvaraarenduse metoodika põhimõistete omandamine: tarkvara elutsükli mudelid, tarkvaraprotsess, tarkvara kvaliteet. Kursuse oluliseks osaks on rühmatöö: praktilise probleemi kasutajalugude mudeli (user story model) koostamine ja rühmatöö kaitsmine seminaril. Tarkvaraarendus on kollektiivse iseloomuga. Seetõttu on olulised arenduskollektiivis töötamise/osalemisega seotud teadmised/oskused.

Õppeaine sisu lühikirjeldus: Kursuses vaadeldakse nii traditsioonilisi kui ka agiilmetoodikaid tarkvara arendamiseks. Agiilmetoodikad on antud kursuse põhiliseks objektiks. 

Iseseisev töö: Üliõpilased teevad rühmatöö ja kaitsevad seda seminaril. Rühmatöö probleemi funktsionaalsete nõuete määratlemine kasutuslugugude meetodil, rühmatöö vormistamine ja kaitsmine. Rühmatöö edukas kaitsmine on eksamieelduseks.

Õppeaine õpiväljund: Aine läbinu:
1. Tunneb iteratiivset ja kosemudelil põhinevat tarkvara arendusmudelit
2. Mõistab agiilmanifesti ja sellest tulenevaid praktilisi järeldusi
3. Tunneb ekstreemprogrammeerimise ideoloogiat, nelja põhiväärtust ja kahtteist praktikat
4. Tunneb scrumi karkassi, karkassi kümmet elementi. Tunneb scrumi elukaart, oskab määratleda ülesandeid, mida on mõistlik scrumi abil lahendada.
5. Tunneb kanbani ideoloogiat, põhilisi kanbani protsesse ja oskab määratleda ülesandeid, mida on mõistlik kanbani abil lahendada


Iseregistreerumine (Õppija/Student)
Iseregistreerumine (Õppija/Student)