4. Otsitulemused

Otsitulemused on reastatud relevantsuse järgi, kuid enamviidatud ja akadeemilistes kirjastustes publitseeritud artiklid kuvatakse esimestena.


Otsitulemuse kahel esimesel real kuvatakse bibliograafiline informatsioon – pealkiri, autor(id), ajakirja pealkiri, ilmumisaasta, kirjastus. Raamatutel – raamatu pealkiri, autor(id), ilmumisaasta, veebiaadress või kirjastus.
Ajakirjaartiklite puhul saad lugeda kolmerealist sisututvustust.

Iga otsitulemuse lühikirjelduse all on lingid:

  • Tärn - Google kontot omades saad kasutada Google Scholar’i personaliseeritud võimalusi, näiteks My Library. Saad salvestada otsitulemusi ja päringuid ning tellida e-postiga teavitusi sinu teemale vastavate artiklite lisandumisel Google Scholar’isse.
  • Jutumärkide alt saad artikli viitekirje viies erinevas stiilis.
  • Cited by näitab, millistes artiklites on sellele artiklile viidatud. Mida rohkem viiteid seda olulisem on artikkel sama valdkonna teadlaste jaoks.
  • Related articles näitab samateemalisi artikleid, mis on ilmunud enne või pärast selle artikli ilmumist.
  • All versions – kuvab artikli erinevad versioonid.
  • Web of Science – näitab kui palju on sellele artiklile viidatud andmebaasis Web of Science Core Collection.

Kõik need võimalused aitavad tööd paremini organiseerida ja vajadusel leida juurde teemakohaseid artikleid.

Artikli täisteksti kättesaadavus
Artikli lingil klikkides jõuad enamasti artikli täistekstini andmebaasis. Võib juhtuda, et sulle huvipakkuva artikli täistekst ei ole andmebaasi kaudu meie ülikooli võrgus avatud. Kliki lingil All … versions. Võid leida täisteksti, mille artikli autor on kättesaadavaks teinud oma kodulehel või ülikooli repositooriumis. 
Kui täistekst ei ole kättesaadav saad selle tellida RVL-ga. Vajadusel kontrolli kas huvipakkuv trükis on paberväljaandena kättesaadav e-kataloogis ESTER.