11. Kuidas kasutada Mendeley viitehaldustarkvara Microsoft Wordis

Selleks, et viitehaldustarkvara kasutada Microsoft Wordis tuleb kõigepealt alla laadida Mendeley Cite for Microsoft Word lisa. Selleks mine veebilehele: Mendeley Cite | Mendeley ja installeeri lisa enda arvutisse.


Kui Mendeley Cite on arvutisse alla laetud, ilmub Mendeley logo Microsoft Wordi Reference paneeli juurde.

Kui klikid Mendeley logol, avaneb paremal uus vahekaart. Esmasel kasutamisel tuleb sinna sisse logida kasutades Elsevier kontot, mis on varem loodud (selle õpetuse alguses). Kui oled sisse logitud, sünkroniseerib Word sinu Mendeley tarkvaraga ning näed vahekaardil kõiki enda viitekirjeid. 


Viitekirje lisamiseks kasutades Mendeley Cite rakendust, kliki Wordi dokumendis sellele alale, kuhu soovid kirjet lisada. Seejärel kasuta parempoolsel vahekaardil otsingufunktsiooni ja rippmenüüd, et leida vajaminev viide. 

Et viidet Wordi faili lisada, tee selle ees linnuke ning kliki nupul insert citation.


 Viitekirje on nüüd sinu dokumendis kohal, kuhu eelnevalt kursoriga klikkisid. 







Kui soovid samasse asukohta lisada veel viitekirjeid, siis kliki eelnevalt lisatud viitel ning otsi parempoolselt vahekaardilt viide, mida soovid lisada. Samamoodi on võimalik ka viidet kustutada. Selleks kiliki viitel ning parempoolsel vahekaardil vajuta ristikesele selle viite kõrval, mida soovid kustutada.


Kasutatud allikate loetelu loomiseks kliki oma dokumendis kohale, kuhu soovid loetelu lisada. Parempoolsel vahekaardil kliki kolmele punktile (või more nupukesele) ning vali sealt insert bibliography. Seejärel ilmub väike märge, et bibliograafia lisatakse kursori asukohale, vajuta continue ning sinu valitud asukohale ilmub kasutatud allikate loetelu. 


Viitekirjete stiili muutmiseks kliki parempoolsel vahekaardil nupukesele citation style/citation settings ning nupukese change citation style alt vali endale sobiv stiil. Kui soovid otsida mingit muud stiili keri vahekaardil alla, vali search for another style ja kirjuta sisse stiil, mida soovid otsida.