1. Otsing autori järgi

Alustades otsingut e-kataloogi ESTER esilehel vali rippmenüüst kataloogi osa TalTech raamatukogu (Akadeemia tee 1).


Autori järgi otsides sisesta autori perekonnanimi ja eesnimi või initsiaal. Näiteks laaneots r
Otsingu tulemusena kuvatakse ka kirjed, kus otsitav esineb teistes rollides, näiteks juhendaja, koostaja, toimetaja, tõlkija jne. Autorile rolli ei lisata.


Autori enda kirjutatud raamatud leiad, kui avad autori nimega lingi. Raamatud on järjestatud pealkirjade järgi tähestikuliselt (artikleid ja eessõnu ei arvestata).

Otsitulemused
Vali loetelust raamat Metroloogia: õpik kõrgkoolidele. Raamatu pealkirjal klikkides kuvatakse raamatu kirje: autor(id), pealkiri, kirjastus, ilmumisaasta, lehekülgede arv, püsilink. Selle raamatu kirje juures on link raamatu täistekstile raamatukogu Digikogus. Raamatu fail on kättesaadav ainult TalTech arvutivõrgus. TalTech tudengid saavad juurdepääsu kaugtööühenduse EduVPN kaudu. 

Paberraamatu leidmiseks...

  • Jälgi raamatu asukohti – mis korrusel raamat asub. Raamat asub 3. korruse õpikute kogus, kust TalTech tudeng saab raamatu 90 päevaks. Sama raamat asub ka 3. korruse erialakirjanduse kogus, kus raamatul on lühemad laenutähtajad: 7, 14 ja 30 päeva või kohalkasutus.
  • Kirjuta välja või jäta meelde raamatu kohaviit, mille järgi leiad raamatu riiulilt üles. Sama kohaviidaga kleeps on ka raamatu kaanel.
  • Staatus näitab kas raamat on kohal, välja laenutatud või saab seda ainult raamatukogus kohapeal kasutada. Kui raamatu staatus on kohal, siis saad seda kaasa laenata.
  • Kõikide teavikute nägemiseks kliki sinisel lingil „Vaata kõiki eksemplare“. Nüüd näed mitu eksemplari TalTech raamatukogus seda raamatut on. Paljusid eestikeelsed raamatuid on õpikute kogus suures eksemplaarsuses.
  • Kindlasti kliki raamatu kohaviida kõrval oleval sinisel ümmargusel riiuli pildiga ikoonil  . Näed korruse plaani ja punasega märgitud riiuleid. Jäta meelde riiulite numbrid. Teades raamatu kohaviita ja riiulite numbreid saad raamatu ise avakogust üles otsida ja laenutusautomaadiga laenutada.

    Tehes otsinguid nutiseadmes kuvatakse kõik andmed kui kasutad seadet põikiasendis.