3. Raamatu otsing teema järgi

3.3. Liitotsing

Liitotsingu leiad e-kataloogi ESTER esilehelt OTSI nupu kõrvalt. Otsingul saad kasutada kuni kolme välja. Otsivälju saad ühendada loogikaoperaatoritega JA, VÕI, MITTE. Otsingut saad täpsustada mitmete tunnuste alusel: keel, teaviku laad, eksemplari asukoht, ilmumisandmed. 
Näide. Otsin materjali teemal klienditeenidus ja kliendirahulolu. Soovin leida eesti- ja ingliskeelseid teavikuid, mis on ilmunud alates 2010. aastast.



Otsitulemuste hulgas on nii raamatud, bakalaureuse- ja magistritööd kui ka kvaliteedijuhtimise standardid. Standardeid saad kasutada ülikooli arvutivõrgus Eesti Standardikeskuse e-poe keskkonna kaudu (https://www.evs.ee). Sisselogimiseks on vajalikud kasutajanimi (lib@ttu.ee) ja salasõna (ttu_lib). Standardeid saad lugeda ka väljaspool ülikooli võrku, kui kasutad kaugtööühendust EduVPN, vt juhendit. Selleks peab Sul olema TalTech Uni-ID. 



Paberraamatu leidmiseks...

  • Jälgi raamatu asukohti – mis korrusel raamat asub. 
  • Kirjuta välja või jäta meelde raamatu kohaviit, mille järgi leiad raamatu riiulilt üles. Sama kohaviidaga kleeps on ka raamatu kaanel.
  • Staatus näitab kas raamat on kohal, välja laenutatud või saab seda ainult raamatukogus kohapeal kasutada. Kui raamatu staatus on kohal, siis saad seda kaasa laenata.
  • Kõikide teavikute nägemiseks kliki sinisel lingil „Vaata kõiki eksemplare“. Nüüd näed, kui palju eksemplare TalTech raamatukogus seda raamatut on.
  • Kindlasti kliki raamatu kohaviida kõrval oleval sinisel ümmargusel riiuli pildiga ikoonil

Tehes otsinguid nutiseadmes kuvatakse kõik andmed kui kasutad seadet põikiasendis.




Näed korruse plaani ja punasega märgitud riiuleid. Jäta meelde riiulite numbrid. Teades raamatu kohaviita ja riiulite numbreid saada raamatu ise avakogust üles otsida ja laenutusautomaadiga laenutada.