Nädal 11

Nädal 11

Raido Puust
Vastuste arv 1

Sellel nädalal toimub veebitund (11.04). Räägime põgusalt Autodesk Navisworks tarkvarast ja teemadeks: vastuolude kontroll, 4D mudel - sh ka (uuesti) tegeliku koordinaadi mõiste. Vaatame olemasolevate andmete allalaadimist EHR-ist või Maa-amet. 

Kuna vaheapel on tõstatud küsimus, et miks katuse U-väärtus peab olema nii väike, siis hästi, tekitasin erisused ka esitusjuhendisse. Ja kuna viidati Liginullenergiahoone materjalile, siis on nüüdsed nõuded ka 1:1-le selle järgi. Seega, ehkki katuse osa on nüüd leebem, siis näiteks seinte oma muutus rangemaks. Ehk siis ei ole nii-öelda "head halvata" ja ilmselt tuleb kõigil, kes oma mudelitega tegelenud selles valguses nüüd mudelid üle vaadata! 

PS! Olen juurde lisanud kaks võimalikku U-väärtuste komplekti. Need, kes soovivad võivad "tuunida" oma mudeleid ka plussenergiahoone väärtuste järgi, kus katus/sein veelgi väiksema U-väärtuse nõudega kui algselt. 

NB! Kindlasti peab esitusest tulema välja, mille olete aluseks võtnud. Kuna liginullenergia nõuded on "leebemad", siis see seab max piirid/vahemikud ja seda kõikide komakohtade tähenduses (kui neid näiteks rohkem kuvada). 

Lisan väljavõtte ka esitusjuhendi uuendusest:


 

Vastuses Raido Puust

Vastus: Nädal 11

Raido Puust
"Teostusmudel" moodul nüüd avatud. Testi avamine on planeeritud järgmise nädala lõppu (19.04), kuid tööd ennast on võimalik edasi arendada, kuna esitusnõuded avalikud.