Leiate enda lõpphinde aluseks oleva punktisumma Moodle hinnetelehelt "Koondhindmise kommentaar". Seal oleva numbri baasil moodustub hinne ÕISi.
Lõpphindamise käigus oli neid, kes said olulist punktilisa aga ka neid, kelle punktid kukkusid. Juhul kui esitus oli tehtud tähtajas ja sellele ei olnud punktisummat lisatud, vaatasin nii kaashindamist kui ka mudelit/esitust (eriti olukorras, kus olid lisatud täpsustavad tähelepanekud). Sellisel juhul ma kas kinnitasin kaashindamise või korrigeerisin.
Viimase mooduli faile vaatasin kõikide esituste juures (sh testisin teie ModelChecker faili põhimõttelist toimivust ning vaatasin ka COBie tabeli sisulist poolt - minupoolne hindamine lähtus puhtalt sellest, kas ModelChecker põrus esimesel katsel või mitte ning kui hoolikalt oli COBie sisuline pool saadud - tühjad lehed, tühjad read, puudulikud välja, liiga palju infot jne). Selles osas on lisatud ka kommentaarid, kui pidin korrigeerima kaashindamise tulemust. Need täpsustused, kuidas punkte juurde lisatud või maha võetud, on lühidalt kommenteeritud ka eelnimetatud "Koondhindmise kommentaar" kastis. Üldiselt hoidsin siin üht kindlat joont ja põhimõtet, mistõttu nii mõnigi võis siin kaotada olulisi punkte ja seega võis hinne kukkuda.
Paraku oli mõned korrad, kus pidin rakendama rangeimat mahaarvestamist kui oli näha, et tagasiside oli viimases moodulis antud viisil kus seda tegelikult poleks tohtinud nii teha (sest alusfailid puudu jne). Teistes moodulites ma hetkel selle pilguga ei vaadanud! Tõsi, kommenteerisin kui keegi oli andnud punkte vastusele, et see on "reeglite vastane", kuid sellest tulenevalt ma punkte maha ei arvanud (küll aga korrigeerisin kui see mõjutas keskmist).
Oli paar juhtu, kus peale oma foorumi postitust/esitust tehti vastus oma enda postitusele. Teisisõnu, ei viitsitud kaastudengit hinnata. Siin mul kahjuks teist varianti ei olnud kui et mistahes punktid nullida just selle kodutöö juures. Kahjuks nii. Õnneks oli neid 2-3 juhtu, seega mitte palju! Juhin tähelepanu, et teise tudengi esitust said kontrollida ja hinnata kuitahes kaua (postituse tegemisena!).
Kokkuvõtvalt, teie korrigeeritud punktisumma on suuresti hetke parim tulemus, mis võimalik (veelkord, see ei ole hinnetelehe punktisumma, vaid kommentaari lahtris olev punktisumma!). Viimases moodulis teie Revit faile avades oli selgelt näha ka varasemate moodulite puuduseid, kuid neid ma tagasiulatuvalt ei vaadanud (kui punktid olid juba antud). Kui aga leiate, et hetke punktisumma justkui ei "tundu" õige, siis analüüsime viimase mooduli Revit faili tervikuna - ehk siis kõikide moodulite lõpuks saadud parimat Revit tulemit. Sellest lähtuvalt palun analüüsige oma vaates kõiki teile antud punkte, kas need on antud kaashindamise käigus või lõpphindamise käigus. Kui leiate, et kaashindamise käigus on liiga tehtud, siis põhimõtteliselt on sealt võimalik punkte juurde saada! Aga ei pruugi. Lõpphindamise (ehk minupoolne hindamine) käigus antud või maha võetud punkte võite ka vajadusel täpsustada, ma ei välistaks inimlikku eksimust, kuid siiski loodan, et need peegeldavad tegelikkust!
- Kui kommentaari lahtris on ainult punktisumma, siis see klapib Moodle hinnetelehe punktisummaga.
- Kui kommentaari lahtris on punktisumma alla 50, siis paraku sel semestril kursuse lõpetamine ei õnnestunud! Tuleb järgmine kord uuesti proovida. Siin väga mingit arutelu ei saa tekkida (ÕIS-is hinne "0"). Kuna pingutasite n-ö lõpuni, siis midagi raisku ei lähe, vastupidi, usun et järgmine kevad on juba lihtsam eduka lõpuni jõuda!
- Kui kommentaari lahtris pole mingit märkust, siis see tähendab, et te ei jõudnud viimase tegevuseni ja samuti kursus jääb lõpetamata (ÕIS-is "mitteilmunud").
ÕIS-i panen hinded 23.05, kinnitamise teen järgmise nädala alguses.
PS! Mistahes korrektuure ACC-s ma enam ei arvesta, teie Revit mudelite lõppseisud on alla laaditud. Neid mudeleid avades oli tõesti rõõm näha, et mõned on detailidele väga palju rõhku pannud.
Paar sõna kursuse olemusest/tulemusest ja ehk ka mõnest võimalikust muudatusest tulevikus eraldi vastusena.